1. Салата със зелен боб и бекон
- 1ч.ч. Бекон
- 1/2 Глава лук
- 400г замразен зелен боб
- 1 пакет чери домати
- Олио/Зехтин + Сол на вкус
1. Запържете бекона в тиган с олиото/зехтина.
2. Добавете лука в тигана и пържете докато стане прозрачен.
3. Добавете замразения зелен боб в тигана и бъркайте около 5-6 минути или докато се размекне.
4. Добавете солта, пипера и чери доматите. Оставете на слаб огън още 2-3 мин, но не бъркайте много за да запазите формата на доматите.
2. Лятна салата с лимонов дресинг
- 300гр макарони, сварени
- 1ч.ч. замразен грах
- 6 резена бекон
За дресинга
- 3/4 ч.ч майонеза
- 1/3 ч.ч зехтин
- 1 1/2 с.л. настъргана лимонова кора
- 1 ч.л едра горчица
- 1 ч.л захар
- 1 ч.л мащерка
1. Запържвате бекона и приготвяте граха.
2. Смесвате макароните, бекона и граха.
3. Смесвате съставките за дресинга.
4. Малко преди сервирането смесете дресинга с останалите съставки.
3. Салата с грах, яйца и чедър
- 400г грах
- 1/2 ч.ч парчета чедър
- 2 твърдо сварени яйца
- 1/3 ч.ч. майонеза
- 1/2 с.л керевиз
- сол и пипер на вкус
1. Смесете граха, сиренето, нарязаните яйца и керевиза.
2. Смесете майонезата със солта и пипера.
3. Малко преди да сервирате, смесете двете заедно и поднесете по желаният от вас начин.
4. Английска салата с грах и царевица
- 600г замразен грах и моркови
- 1/2 ч.ч. лук
- 1 ч.ч. чери домати
- може да добавите и 300г замразен зелен боб и/или 1/2ч.ч. керевиз
За дресинга
- 1/4 ч.ч. зехтин
- 1/2 ч.ч. ябълков оцет
- 1/2 ч.ч. захар
- 1/2 ч.л. сол и 1/2 ч.л. пипер
1. Пригответе замразените зеленчуци спрямо инструкциите на опаковката.
2. Комбинирайте съставките на дресинга в малък тиган и изчакайте да заври.
3. Залейте замразените зеленчуци с дресинга и оставете да постои за повече 2 часа или за през нощта.
Рецептата може да се удвои или утрои ако ще трябва да се сервира на повече хора.